Podzimní farmářské trhy Hranice lákají na dobroty

publikováno: 03.10.2024, rubrika: aktuální zprávy
Podzimní farmářské trhy Hranice lákají na dobroty

Farmářské dobroty a spoustu dalšího zboží od regionálních výrobců a pěstitelů nabídnou letošní Podzimní farmářské trhy, které se budou konat na Masarykově náměstí v Hranicích v sobotu 12. října od 10 do 16 hodin. Trhy zpestří živá hudba, dílny pro děti i ukázky řemesel.

Více než čtyřicet stánků zaplní regionální potraviny a ručně vyráběné produkty pěstitelů a výrobců z Hranic a okolí. K mání bude med, medovina, medové svíčky i bonbony a medová kosmetika z Včelí farmy Skalička. Dále pak mošty, frgály, svatební koláčky, máslové trubičky, škvarkové tyčinky, domácí chléb a domácí pomazánky, zabijačkové dobroty, klobásy, uzeniny i čabajky.

Na ochutnávku lokálních potravin se můžete zastavit u stánku Okresní agrární komory Přerov. Okusit bude moct domácí tlačenku, chléb, med nebo mošt. MAS Hranicko, prezentující značku Moravská brána Regionální produkt, láká na křížaly, moštíky, mýdla, kosmetiku i regionální pivo. Představí také Místní akční plán (MAP).

Řemeslo a dílničky

Na Podzimních farmářských trzích v Hranicích bude rovněž široká škála ručně vyráběného zboží. Prodejci nabídnou ručně šité dětské oblečení, softshellové zboží, nákrčníky, rukavice, malovaný textil, batiku, kožené opasky, peněženky a tašky. Dále šperky z oceli, náhrdelníky, náušnice a náramky, keramiku, hrníčky, misky, dárkové a dekorativní předměty, lampičky, drobnosti pro děti, přáníčka, formičky, drátkované zvonky, betlémy i andělky. K vidění bude také ukázka drátenického řemesla.

U stánku s mandalami, obrázky z písku a polodrahokamy budou dílničky pro děti, které si mohou vyzkoušet sypané obrázky z písku. Pro děti je připraveno malování na obličej a airbrush třpytivé tetování. Trhy zpestří také prodej květin, květinových dekorací, podzimních věnců a sušených květin.

K jídlu i pití

Během trhů si můžete pochutnat na výborné kávě, k mání bude točené pivo, limonády, na zahřátí svařák a k zakousnutí bramborák, párek v rohlíku, vařená kukuřice a pro mlsné jazýčky bubble vafle či trdelníky.

Svůj stánek bude mít na Masarykově náměstí i Charita Hranice. Představí svou činnosti a zájemci zde mohou využít také poradnu. K vidění budou ukázky kompenzačních pomůcek, možnost změřit si tlak a cukr, a pracovnice Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež přiblíží jejich aktivity a činnost.

Návštěvníci se mohou již tradičně těšit na živou hudbu. Už od 10 hodin zahraje hudební duo Bratři Hradečtí, Michal Tučný revival vystoupí ve 13 hodin a Podzimní farmářské trhy v Hranicích hudebně uzavře v 15 hodin Cimbálová muzika Valašsko. Vstup je zdarma. (mat)