Zámecký klub v Hranicích startuje podzimní sezonu

publikováno: 30.09.2024, rubrika: aktuální zprávy
Zámecký klub v Hranicích startuje podzimní sezonu

Podzimní sezona Zámeckého klubu v Hranicích odstartovala. Městská kulturní zařízení (MKZ) Hranice připravila bohatý program, ze kterého si vybere každý. Návštěvníky čekají koncerty, kinokavárna, diskotéka, divadlo, přednášky nebo oblíbený stand-up.

Z letního spánku se koncem září probudil Zámecký klub Hranice. Až z dalekých Spojených států amerických přivezl jižanské blues smíchané se zemitým a poctivým rockem Scott Weis Band, oblíbená kapela Johnnyho Wintera a Billy Gibbonse ze ZZ TOP, která na svém evropském turné zamířila do Česka poprvé.

Velmi pestrý záběr slibuje v Zámeckém klubu měsíc říjen. Návštěvníky čekají koncerty, kinokavárna, diskotéka, přednášky nebo oblíbený stand-up. Městská kulturní zařízení Hranice lákají také na nejvražednější lovestory Hračička v podání Divadla Radka Brzobohatého, které se kvůli vyšší kapacitě odehraje v Divadle Stará střelnice.

Za českou komedií, show i rockovými legendami

Už v pátek 4. října se v Zámeckém klubu můžete těšit na Kinokavárnu s českou komedií Hello, Welcome o třech mladých herečkách, které se společně vydávají na filmový festival do Karlových Varů. Rockoví KovoMis3 z Přerova a Kanon z Valašského Meziříčí zavítají do klubu v sobotu 5. října.

Koncert českého hudebníka, klávesisty, zpěváka a skladatele Romana Dragouna s kapelou His Angels se chystá na středu 9. října. Rocková legenda hrající rovněž v rockových skupinách Progres 2, Futurum, Stromboli a T4, vydala několik sólových alb. Roman Dragoun zpíval v muzikálech a spolupracuje jako studiový hráč s mnoha dalšími hudebníky.

Hranický klub slibuje také pořádnou porci smíchu. Se svou 90minutovou one-man-show přijede v úterý 15. října jeden z nejpopulárnějších českých komiků Lukáš Pavlásek. Jeho druhý celovečerní stand-up pořad Planeta slepic nabízí opět skvělou a originální zábavu. „Dozvíte se, co strašného se stane, když si doma zapomenete mobilní telefon. Užijete si svých pět minut slávy v televizní soutěži, naučíte se chovat v nákupním centru, zavoláte si na horkou linku a zjistíte, proč přírodu každou sobotu čeká nápor idiotů z města. A na závěr dojdete k tomu, že na téhle planetě nakonec přežijí jen slepice,“ prozradil o jeho nové show manažer Jiří Havel.

Nenechte si ujít ani jedinečné spojení moravských hudebních celků Bastard a Gate Crasher. Kapely předvedou svůj rockový um v pátek 18. října. Havířovští hard rockeři Bastard hrají na velkých festivalech Masters of Rock, Ostrava v plamenech, Benátská, Rock Heart, Cibula Fest a dalších. Letos v lednu byl Bastard hostem britských legend Uriah Heep na jejich miniturné po ČR. Rocková smršť Gate Crasher z Brna hrála se zahraničními hvězdami – Aerosmith, Iron Maiden, Deep Purple, Lordi, Ozzy Osbourne, Korn… Mají přes 700 odehraných koncertů a 20 oficiálních videoklipů, pravidelně se umísťujících na předních příčkách televizních i internetových hitparád.

Disko, heavymetalové balady a dobrodruzi

Milovníci taneční hudby si přijdou na své v sobotu 19. října. Zámecký klub bude patřit diskotéce, za mixážním pultem bude stát DJ Milan. Další Kinokavárna promítne české fantasy drama Viktora Tauše Amerikánka, a to ve čtvrtek 24. října.

Fanoušci německé heavymetalové a hardrockové skupiny Scorpions ovládnou Zámecký klub v pátek 25. října. Hity jedné z nejznámějších a nejdéle hrajících rockových skupin, která se stala synonymem pro melodický heavy metal, včetně mocných rockových balad, zahrají ostřílení hudebníci kapely Scorpions revival. Napodobit výjimečný a vysoko položený hlas, který vlastní Klaus Meine, není jednoduché a málokdo si na to troufne. Frontman Martin Filák to však zvládá excelentně.

Hned dvě cestopisné přednášky chystá na říjen v Zámeckém klubu i Městská knihovna Hranice. Cestopisnou expedicí Na kole a padákem přes Střední Ameriku bude v pondělí 14. října provázet slovem i obrazem cestovatel a spisovatel Tadeáš Šíma. Na netradiční výpravu pod plachtami Extrémní Island po vlastní ose se vydáte s cestovatelem a jachtařem Tomášem Kůdelou ve středu 23. října. Přednášky začínají vždy v 18 hodin.

Už nyní můžeme prozradit, že Zámecký klub bude rozhodně stát za návštěvu i v měsíci listopadu. „Program už jen lehce dolaďujeme, ale říct můžeme, že v listopadu zavítá do Zámeckého klubu mimořádný kytarista a zpěvák Leburn Maddox z USA. Už víme, že v pátek 29. listopadu bude slavnostní rozsvěcení vánočního stromu. Opět jsme připravili na náměstí bohatý vánoční program s jarmarkem. A prozradit můžeme, že se lidé mohou těšit například na skupinu Buty nebo Tomáše Kluse,“ informoval vedoucí kultury MKZ Hranice Miroslav Raindl.

Vstupenky na všechny akce zakoupíte v Turistickém informačním centru na zámku nebo online na www.kultura-hranice.cz.