Neutíkej za hranice, zůstaň v Hranicích

publikováno: 03.08.2020, rubrika: aktuální zprávy
Neutíkej za hranice, zůstaň v Hranicích

Turistické informační centrum Hranice láká své návštěvníky na komentované prohlídky města s průvodcem, výstupy na radniční věž nebo individuální prohlídku židovského hřbitova. V letošní turistické sezóně jsou nabízeny dvě komentované prohlídky města s průvodcem.

První prohlídka městské památkové zóny – seznámí návštěvníky s hranickým zámkem, bývalou židovskou synagogou, náměstím s měšťanskými domy a Starou radnicí. Prohlídka městské památkové zóny se koná od pondělí do pátku, vždy v 10:00 hodin nebo po předchozí domluvě v Turistickém informačním centru na zámku.

Druhý prohlídkový okruh je zaměřen na prohlídku židovských památek. Židovská prohlídka se koná od pondělí do pátku, vždy ve 14:00 hodin nebo po předchozí domluvě v Turistickém informačním centru na zámku. Cena obou prohlídek je 30 Kč na osobu a je určena pro skupiny minimálně 5 osob.

Pro zájemce, kteří by chtěli vidět krásy Hranic z výšky, nabízí informační centrum výstupy na věž Staré radnice. Vychází se z Turistického informačního centra na zámku, a to od pondělí do pátku vždy v 10:00, 10:30, 11:00, 11:30, 14:00, 14:30, 15:00, 15:30. Cena je 10 Kč na osobu.

Individuálně si mohou zájemci prohlédnout také židovský hřbitov. Klíč od židovského hřbitova je k zapůjčení oproti vratné záloze v Turistickém informačním centru na zámku nebo v Galerii Synagoga.

Turistické informační centrum na zámku je otevřeno od pondělí do pátku od 8:00 do 17:00 hodin a v sobotu od 8:00 do 12:00 hodin. Galerie Synagoga je otevřena od úterý do soboty od 9:00 do 12:30 a 13:00 až 16:00 hodin. V neděli od 9:00 do 12:30 a 13:00 až 17:00 hodin.

Navštívit můžete také Infocentrum Propast, které se nachází v  nádražní budově v Teplicích nad Bečvou. Zhlédnout můžete video, díky kterému spatříte Propast z různých úhlů pohledu a s potápěči se vydáte i pod samotnou hladinu jezírka. Infocentrum Propast je otevřeno každý den kromě pondělí. Od úterý do pátku je otevřeno od 10 do 16 hodin, o víkendu od 9 do 12 hodin a od 12:30 do 17:30 hodin.

Spousta zajímavých cílů je i v okolí Hranic. Tipy na ně najdete na webu www.infocentrum-hranice.cz nebo přímo v Turistickém informačním centru na zámku.

Naše tipy na výlety do okolí:

Obůrka pod Hůrkou

Úžasnou podívanou pro děti i dospělé nabízí Obůrka pod Hůrkou v Dolních Těšicích, která je farmovým chovem jelenů, daňků, muflonů, divočáků a další zvěře. Pro veřejnost je otevřena od úterý do soboty. Obůrka je soukromým majetkem a vstup do ní je pouze za přítomnosti správce. Nachází se na konci obce směr Horní Těšice. Do Obůrky lze dojet autem, parkovat lze u vstupu. Stáda jsou částečně ochočená a na přítomnost lidí zvyklá.

Arasféra Malhotice

Přijďte nahlédnout do světa papoušků v areálu Arasféra v Malhoticích. Uvidíte různé druhy papoušků z mnoha zemí. Během prohlídky můžete pod dohledem chovatele krmit ochočené ptáky nebo k nim přímo vstoupit do voliéry. Prohlídka expozic papoušků trvá asi dvacet minut. K návštěvě doporučujeme období od května do října, kdy jsou papoušci v otevřených voliérách. Více na www.infocentrum-hranice.cz.